NZPFGA
Image default
Recreation / Travel

Zeg voorgoed vaarwel tegen muggenoverlast met deze 3 tips

 

Een anti muggen lamp, anti mug middelen met DEET en een klamboe. Het zijn allemaal oplossingen tegen een probleem dat iedereen al wel eens gehad heeft. Juist ja, die vervelende muggen. Wanneer dit er 1 of 2 zijn, is dit nog niet zo erg, maar waar dit muggenoverlast wordt, is dit een groter probleem waar ze zo snel mogelijk vanaf willen. Zo hoeven we ons tijdens de nacht niet meer te ergeren aan die vervelende zoemgeluidjes en staan we ’s morgens niet meer op met muggenbeten over ons hele lichaam. In dit artikel worden bovenstaande 3 oplossingen besproken.

 

Spray met DEET

 

Muggen houden van de menselijke geur en vliegen daarom de hele nacht rond ons lichaam. Maar wanneer we naar de drogist gaan, zal deze ons iets aanraden waar muggen heel wat minder dol op zijn. DEET is een stof die mugafstotend werkt, omdat muggen hier absoluut niet tegen kunnen. De drogist zal je dus een spray of zalf meegeven, die je ’s avonds voor het slapengaan op je lichaam kan smeren. Let er wel op dat in deze spray maar 50 % DEET zit en dat je hier voorzichtig mee omspringt. DEET is namelijk een stof die allergische reacties op ons lichaam kan veroorzaken.

 

Klamboe tegen muggenoverlast

 

Een klamboe, het klinkt als een vreemd woord, maar het kan voor jou wel de oplossing zijn ’s nachts tegen muggenoverlast. Een klamboe is een net waarin heel fijne gaatjes in zitten, zodat je tijdens de nacht genoeg zuurstof op kunt nemen, maar waar muggen niet meer door kunnen. Dit kun je dan vast maken aan een haak boven je bed, zoals bij een hemelbed. Deze klamboes zijn er in allerlei soorten en kleuren, zodat je er eentje kan kiezen die perfect past bij de inrichting van jouw slaapkamer. Op deze manier kan jij een rustige nacht doorbrengen zonder je druk te hoeven maken over die vreselijke muggen.

 

Anti muggen lamp

 

Wanneer je nog nooit gehoord hebt van een anti muggen lamp, of deze nog nooit getest hebt, dan wordt dit hoog tijd als je komaf wilt maken met muggenoverlast. Anti muggen lampen bestaan er in verschillende soorten, maar ze zijn allemaal even effectief. Je kan kiezen voor een anti muggen lamp met een kleefplaat, met een spanningsboog of met een afzuigsysteem. Er bestaan ook anti muggenlampen voor buiten, dit in een compacter formaat, zodat je ze overal mee naartoe kan nemen.