NZPFGA
Image default
Home and Garden

Welk bed voor welke kinderleeftijd?

Op zoek naar een kinderbed? Dan weet je vast wel dat de leeftijd belangrijk is. Zo heeft een klein kind nog geen groot bed nodig en heeft een tiener of puber niks meer aan een klein bed. Het is daarom belangrijk om het bed mee te laten groeien met de leeftijd van je kind. Zo zorg je ervoor dat je kind een goede nachtrust heeft en dus goed kan liggen. Verder in deze blog wordt per leeftijdsfase verteld welk bed het beste is om te kopen.

Bedden voor baby’s

Voor baby’s is het niet moeilijk om een bed te kiezen. Je hebt namelijk een wiegje of een babybox nodig. Hier weet je zeker dat je kind veilig een goede nachtrust kan pakken. Het is belangrijk om hier wel te kijken naar de bescherming van het wiegje. Kan je kind er bijvoorbeeld niet uitvallen of zelf eruit springen.                          

Bedden voor peuters

Op het moment dat je baby begint te lopen en dingen gaat ontdekken is het al bijna tijd om de wieg of babybox weer in te ruilen. Een peuter is een stuk groter en heeft dus meer ruimte nodig. Toch heeft je kind nog geen eenpersoonsbed nodig, want die zijn weer veel te groot. Daarom kan je beter als ouder kiezen voor een peuterbed. Peuterbedden hebben een afmeting van 70cm breed en 140cm lengte. Dit zijn de perfecte tussenbedden en zijn een stuk groter dan de wieg en kleiner dan een eenpersoonsbed. Verder zijn deze bedden ook in zeer leuke thema’s te krijgen die je kind waarschijnlijk helemaal te gek vind.

Bedden voor kleuters

Kleuters hebben alweer iets meer ruimte vaak nodig in vergelijking met peuters. Daarom is het mogelijk al tijd om voor een eenpersoonsbed te gaan. Deze bedden hebben een breedtemaat van 90cm en een lengtemaat van 200cm. Als je wilt besparen en niet voor je peuter en kleuter aparte bedden wilt kopen, dan kan je ook kiezen voor een meegroeibed. Dit bed is eerst een peuterbed en kan je later uitrekken tot een eenpersoonsbed.

Bedden voor basisschool kinderen

Voor kinderen op de basisschool zal je al wat meer dan alleen een bed nodig moeten hebben voor in de slaapkamer. Zo heb je bijvoorbeeld ook een bureau nodig en is een kledingkast ook ideaal. Het is daarom handig om in een kleine slaapkamer de hoogte in te gaan en te kiezen voor een hoogslaper. Met een hoogslaper creëer je meer ruimte. Zo slaap je hoger en onder je kan je dan een bureau of een kledingkast plaatsen. Ideaal voor de basisschool leerling.

Bedden voor tieners en pubers

Een tiener of puber heeft al meer wensen dan jongere kinderen. Zo heeft je kind op die leeftijd een groter bed nodig, want er kan zomaar een vriendje of vriendinnetje komen slapen. Helaas zijn de kamers niet altijd even groot voor tieners en pubers, daarom is het handig om een twijfelaar aan te schaffen voor je tiener of puber. Een twijfelaar is een iets groter bed dan een eenpersoonsbed en neemt minder ruimte in beslag dan een tweepersoonsbed. Tieners en pubers hechten meer waarde aan ruimte en luxe dan jongere kinderen en daarom zijn deze bedden ideaal. Als de slaapkamer groot genoeg is kan je natuurlijk ook kiezen voor een tweepersoonsbed.