NZPFGA
Image default
Recreation / Travel

Waarom Kamperen in Nederland een aanrader is

De vakantieperiode staat weer voor de deur en veel mensen zijn al weer begonnen met het plannen van hun reis deze zomer. Weet jij al waar jij met het gezin naartoe gaat dit jaar? Frankrijk? Of misschien wel naar Spanje?

Veel mensen vergeten vaak dat je in eigen land ook heerlijk kunt kamperen op de vele campings die ons land te bieden heeft. Hoezo kiezen steeds meer landgenoten ervoor om lekker in eigen land te blijven?

Dichtbij huis

Natuurlijk is een belangrijke reden dat je niet dagenlang in de auto hoeft te zitten wanneer je in Nederland op vakantie gaat. In het ergste geval kost je dit een uur of vier. Weeg dat eens af tegen 30 uur in de auto wanneer je naar het Zuiden van Europa rijdt. Kinderen die moe worden en beginnen te vervelen. Lange ritten op de snelweg. Dit voorkom je allemaal door lekker te gaan kamoeren in Nederland.

Goedkoper

Ook is kamperen in Nederland in veel opzichten goedkoper dan een kampeervakantie in het buitenland. Reken amar eens uit wat je al bespaart aan benzinekosten. Dit loopt zo in de nekele honderden euro’s. Op de kleintje moet je letten, nietwaar?

Eigen taal

Ken je dat, sta je bij de bakker in Frankrijk en moet je in gebarentaal gaan uitleggen welk brood je wilt hebben? Wanneer je gaat kamperen in Nederland heb je hier natuurlijk helemaal geen goed mee. Iedereen spreekt jouw taal en je hebt geen enkel probleem om uitstapjes te regelen.

Leer je eigen land beter kennen

Veel Nederlanders weten erg weinig over onze eigen mooie cultuur. Het zal je verbazen hoeveel goeds ons land te bieden heeft in de verschillende provincies. Als je in de Randstad woont is de kans groot dat je hier niet vaak buiten komt. Verken je horizon eens binnen de eigen grenzen!