NZPFGA
Image default
Recreation / Travel

Uitgebreid shoppen, overnachten en feesten in Amsterdam Zuidoost

Amsterdam Zuidoost, ook wel in de volksmond ‘De Bijlmer’ genoemd. Tien jaar geleden een slecht imago, tegenwoordig helemaal hip and happening. Zo is hier tegenwoordig een waar shopwalhalla te vinden. Wil je shoppen in Amsterdam maar heb je helemaal geen zin om omver gelopen te worden door hordes toeristen in het centrum? Dan biedt Amsterdam Zuidoost de uitkomst!

Op loopafstand van station Bijlmer ArenA bevindt zich de ArenA Boulevard met een verscheidenheid aan zogenaamde superstores. Loop je toevallig in Amsterdam met de gedachte om wat aan je huis te verbouwen kan je prima terecht bij Europa’s grootste overdekte meubelboulevard. Je droominterieur moet haast wel te vinden zijn in één van de vijftig winkels.

Naast de winkels is er op de boulevard ook genoeg entertainment te beleven. Wat is er nou leuker om een wedstrijd te bezoeken van Ajax in de Amsterdam ArenA? Of jouw favoriete artiest te aanschouwen in de AFAS Live of het drie keer zo grote Ziggo Dome? Daarnaast bevindt zich hier ook de grootste bioscoop van Nederland, Pathé ArenA beschikt over 14 zalen.

Maar dit is nog lang niet alles wat Amsterdam Zuidoost te bieden heeft, aan de andere kant van het station ligt een waar shopwalhalla.

In dit winkelcentrum Amsterdamse Poort is alles te vinden wat je zoekt. Naast de bekende warenhuizen bevinden zich hier talloze speciaalzaakjes en boetiekjes. En natuurlijk zijn hier ook de kaasboer, de slagerij, de bakker en de visboer te vinden. Met meer dan 250 winkels en eettentjes ben je hier wel even zoet.

Een weekendje Amsterdam Zuidoost is daarom ook een uitstekend idee. Lekker een biertje, of meer, drinken tijdens een concert of een potje van Ajax vervolgens nog even een afzakkertje halen bij één van de vele kroegen. En niemand hoeft zich druk te maken over het feit of ze de trein wel gaan halen en of ze per ongeluk niet in slaap vallen en wakker worden op het rangeerterrein. En ja, dit gebeurt vaker dan je denkt.

Wat nog erger is dan de trein pakken: iemand moet zich opofferen om de BOB te zijn. Dat is natuurlijk helemaal niks als je in de auto zit samen met je dronken vrienden. Nee, rollend naar een van de vele hotels in de omgeving van Amsterdam Zuidoost is een beter idee. Zo kan je de volgende dag fris en fruitig een dagje vertoeven in Amsterdamse Poort. Of natuurlijk lekker uitbrakken in de bioscoop of op een terrasje in de zon. Kijk bijvoorbeeld naar het courtyard hotel en het bijbehorende scandinavische restaurant gard.

 Kortom genoeg te beleven in Amsterdam Zuidoost! En mocht je nou toch zin hebben om te winkelen in de PC Hooftstraat of de Kalverstraat, met 20 minuten sta je in hartje centrum Amsterdam!

http://www.marriott.com/hotels/travel/amsaa-courtyard-amsterdam-arena-atlas/