NZPFGA
Image default
Recreation / Travel

Scooterhelm aanschaffen goedkoop online

Waar moet je op letten bij een helm aanschaffen? Er zijn een aantal factoren die belangrijk zijn voor je portemonnee, maar ook voor jouw veiligheid. Met deze 5 tips kun je de juiste keuze maken. Goedkoop, veilig en precies goed voor jou!

 

Tip 1: Koop altijd nieuw

Een tweedehands scooterhelm aanschaffen is geen goed idee. Denk bijvoorbeeld aan de hygiëne. Daarnaast kan de helm beschadigd zijn, soms onzichtbaar. Dan biedt de helm wellicht minder bescherming bij een ongeval.

 

Tip 2: Meet jouw hoofdmaat

Zeker bij een helm aanschaffen online moet je vooraf de juiste maat weten. Pak een centimeter, meet de omtrek van je hoofd en zoek daar de passende maat bij, die gaan van XXS bij 51-52 cm tot XXL met een omtrek van 65-66 cm.

 

Tip 3 : Koop meer helmen

Wanneer je het hele jaar rijdt is het geen slecht idee om voor de zomer en winter een andere helm te kopen. In de zomer kun je een open jethelm dragen, en in de winter een systeemhelm voor kortere ritten, en een integraalhelm voor langere ritten in de kou of regen.

 

Tip 4: Wetgeving bij snorfietsen

In Europa zijn de regels voor snorfietsen niet gelijk. In Nederland hoef je op een snorscooter geen helm te dragen, in België bijvoorbeeld wel. In Nederland mag je overigens met een snorscooter wel een helm dragen. Wanneer het regent of de weg gevaarlijk is zal een helm aanschaffen zeker geen slechte investering zijn.

 

Tip 5: Online goedkoop een helm aanschaffen

Je kunt via internet heel goedkoop een goede helm aanschaffen. Let er dus op dat het geen tweedehands helm betreft, en koop bij een webshop die helmen verkoopt voor de Nederlandse markt. Dan zit je altijd goed.

 

Een ander voordeel van online een scooter helm aanschaffen naast de prijs is de zichttermijn van 14 dagen. Je mag de helm terugsturen mits deze uiteraard niet gebruikt is. Als je ook nog eens veilig kunt afrekenen is het helemaal eenvoudig. Je hoeft er de deur niet voor uit! Neem zelf een kijkje in de online shop en kies de scooter helm die het beste bij jou past.