NZPFGA
Image default
Offers

Rust, ruimte en natuur op de camping in Drenthe

Nederland is een dichtbevolkt land. We nemen op de wereldranglijst de 29e plek in, na landen als Macau (#1), Singapore en Bangladesh. We wonen in Nederland zelfs nog dichter op elkaar dan in landen als India en Japan.

Het is echter niet overal even druk. In sommige delen van ons land kun je nog echt rust vinden. Aangezien Drenthe de meest dunbevolkte provincie in ons land is, is dit bij uitstek de plek om naartoe te gaan als je behoefte hebt aan rust. Boek een mooie camping of glamping in Drenthe en verken één van de drie Nationale Parken die de provincie rijk is.

Dwingelerveld

Het eerste Nationaal Park dat je vanaf de camping in Drenthe kunt bezoeken is het Dwingelerveld. Hier tref je een nat heidegebied, dat nog groter is dan de Veluwe. Zoals dat hoort op de heide kun je zomaar een schaapskudde met herder tegen komen op je wandeling of fietstocht. Maak een korte stop in één van de gezellige dorpen voor een kop koffie of een andere versnapering.

Drents-Friese Wold

Zoals de naam al doet vermoeden ligt het Drents-Friese Wold op de gres van Drente en Friesland. Dit gebied van ruim 6000 hectare bos, stuifzand en heide werd in 2000 uitgeroepen tot Nationaal Park. Of je camping nu in deze natuurparel van Drenthe ligt, of net erbuiten, je kunt niet om het Drents-Friese Wold heen.

Dretsche Aa

Nationaal Park de Drentsche Aa is een heel ander soort natuurgebied. Natuurlijk, ook hier heide en zandverstuivingen, maar het hart van dit prachtige natuurgebied is het stroomdal van het riviertje de AA. Hier wandelen of fietsen is de pure natuur ervaren, want asfalt zie je in dit gebied weinig. Heerlijk, want je zoekt tenslotte geen camping uit in Drenthe omdat je behoefte hebt aan asfalt of bebouwing.

Luxe verblijf op een camping in Drenthe

Willen jullie Drenthe leren kennen op een manier waarop je volledig in contact komt met de natuur? Boek dan een camping in Drenthe. Wil je daarnaast ook een comfortabel en luxe verblijf, waarbij je allerlei faciliteiten tot je beschikking hebt? Boek dan je glamping of camping in Drenthe via www.glampings.nl, waar alleen de beste accommodaties van de beste campings een plekje op de lijst kunnen veroveren.