NZPFGA
Image default
Recreation / Travel

QR code

Iemand die marketeer is van beroep, moet beschikken over een zekere mate van creativiteit. Marketeers bedenken steeds weer nieuwe dingen om de aandacht van mensen te trekken voor hun product of dienst. Een tijd geleden kwam men daarom met een QR code, maar wat houd dit nou precies in? Wat kun je ermee en hoe maak je zelf nou zo’n code?

De QR codes worden veelal voor reclame doeleinden gebruikt. Vaak kun je ze terugvinden in advertenties, folders of vacatures. Een QR code is een soort barcode, maar is net was lastiger in elkaar gezet. De letters QR staan voor Quick Response. Wanneer je zo’n code zou scannen word je meestal doorgelinkt naar een informatieve tekst, foto of video. De QR code is dus eigenlijk enigszins te vergelijken met een internet URL link waarbij je ook word doorgestuurd naar een website. De ontwikkelaar van de code kan zelf bepalen wat hij wilt laten zien aan het publiek.

Wanneer je zelf een QR code wilt maken is dit makkelijker dan het lijkt. Je hebt een computer nodig met een aangesloten printer, een QR code generator (dit kan je downloaden) en een internetlink. Als je de generator opent, moet je verschillende dingen doorgeven die later in de QR code verwerkt worden. Voorbeelden hiervan zijn het kiezen van een toepassing (dit kan een URL zijn), de inhoud (een link naar een video of website) en het formaat (jpg). Vervolgens maakt het programma met deze gegevens een QR code voor je. Deze zal er net zo uit zien als andere QR codes die je kent alleen bevat deze de informatie die jij graag met mensen wilt delen! Je kunt de QR code vervolgens als afbeelding opslaan en deze daarna printen. Daarna kun je je eigen gemaakte QR code uitproberen door deze weer te scannen met een smartphone of tablet. Ben jij na het lezen van dit artikel ook enthousiast geworden over QR codes? Je kunt deze tegenwoordig ook op je producten afdrukken, hiervoor heeft u dan wel een professionele QR code printer nodig. U kunt hiervoor een specialist zoals KBA Metronic inschakelen om u te helpen met verschillende soorten printers en coderingen.

http://www.kba-metronic.com/nl/