NZPFGA
Image default
Recreation / Travel

Hou hier rekening mee als je naar Australië op reis gaat

Veel backpackers willen graag een keer in hun leven nog een reis maken naar Australië of Nieuw-Zeeland. Er zijn echter wel een paar punten waar je goed rekening mee moet houden voordat je aan je reis begint. Backpacken in Oceanië kent namelijk wat andere regels dan bijvoorbeeld in Azië.

Duur

Misschien wel het allerbelangrijkste punt waar je in eerste instantie aan moet denken is dat deze landen een heel stuk duurder zijn dan Nederland. De kans is groot dat je hier al van op de hoogte was, maar zo niet dan is dit een absoluut een factor om mee te nemen.

Het is dus aan te raden om goed te sparen zodat je een goede financiële buffer ter beschikking hebt. Zo ben je alleen aan het vliegticket al een flink bedrag kwijt, immer ligt Nieuw Zeeland helemaal aan de andere kant van de wereld! Reken hier zeker 2000 euro voor.

Daarnaast is het dagelijks leven in Australië heel erg duur. Zo betaal je omgerekend voor een biertje bijvoorbeeld zo tien euro. Als je dus voor langere tijd in Australië gaat wonen of reizen is het aan te raden om wellicht een bijbaantje te zoeken.

Werk

Je hebt ongetwijfeld verhalen gehoord van vrienden of kennissen die enige tijd in Australië hebben gewerkt in de zomer, bijvoorbeeld in het veld of achter de bar. Je kunt dit echter niet zomaar even gaan doen en hebt vaal en werkvisum nodig. Let hier dus goed op of dit voor jou van toepassing is.

Hier kun je meer lezen over werkvisa in Australië.

Natuur

Even een minder bureaucratisch punt, je gaat natuurlijk naar Australië om het land te zien. Echter kent Australië en geheel unieke flora en fauna door de vroege afsplitsing van het continent van het oercontinent Pangea . Je zult hier dus de meest vreemde beesten tegenkomen die in veel gevallen ook erg gevaarlijk kunnen zijn. Slangen van drie meter zijn zeker geen ongebruikelijke vertoning hier. Ga dus altijd met een gids op pad en let goed op!