NZPFGA
Image default
Recreation / Travel

Een webshop maken is eenvoudiger dan je denkt!

Een winkelpand bouwen met stenen duurt een hele tijd, een webshop maken kun je in een vrij avondje doen. Je hebt wel de juiste hulpmiddelen nodig. Net zoals je goede bakstenen nodig hebt en een sterke fundering bij een normale winkel, moet je bij een webshop maken ook uitgaan van een solide basis. Daarvoor is Shoptrader heel geschikt, dat is een webshop builder platform waar je direct mee van start kunt gaan zonder een regel code in te tikken!

 

Een webshop maken zonder programmeren

Niet iedereen kan programmeren, ieder zijn vak toch? Veel ondernemers hebben een visie maar geen programmeer talent. Dat hoeft ook helemaal niet, een webshop maken in Shoptrader is eenvoudiger dan een “Hello World” pagina in WordPress maken. Je begint gewoon met een standaard template en bouwt van daaruit jouw website. Als je dit artikel kunt lezen in jouw browser kun je ook zelf een webshop maken.

 

Hoe werkt dat, een webshop maken?

Je begint eerst met het kiezen van het juiste platform. Wij raden Shoptrader aan. Dat is niet alleen een eenvoudig te gebruiken, je kunt deze software ook uitbreiden wanneer jouw zaak gaat groeien. Je mag zelfs 15 dagen gratis testen, dus je loopt geen enkel risico. Na de registratie kun je een webshop maken door een template, ofwel fundering en bakstenen te kiezen. Die ga je invullen met jouw artikelen, importeren vanuit een database is ook mogelijk. Je richt de webshop netjes in, zorgt dat alles overzichtelijk en aantrekkelijk is. Dan koppel je het winkelmandje aan de betaalopties die jij wilt gebruiken. Dan is het een kwestie van jouw winkel publiceren en je bent klaar…of toch niet?

 

Marketing is heel belangrijk!

Na de webshop maken in Shoptrader begint eigenlijk het echte werk; klanten zoeken. Gelukkig kun je in Shoptrader al een start maken door SEO ofwel Search Engine Optimization te gebruiken. Dan scoor je direct hoger in Google. Vervolgens koppel je de webshop aan jouw social media accounts zoals Facebook en Twitter. Door jouw winkel te presenteren kun je snel klanten binnenhalen.

 

Een webshop maken is leuk en uitdagend, wanneer ga jij beginnen?