NZPFGA
Image default
Recreation / Travel

Een nieuw scooterslot kopen

Een nieuw scooterslot kopen, het is een keer in de zoveel jaar nodig, vooral wanneer je er zeker van wilt zijn dat je op je scooterslot kan blijven vertrouwen. Een scooterslot is vaak langdurig blootgesteld aan diverse weersomstandigheden en hoewel de meeste sloten hier inmiddels wel tegen bestand zijn is en blijft het belangrijk om eens in de paar jaar het slot toch te vernieuwen.

 

Ga je een nieuw scooterslot kopen dan wil je er natuurlijk zeker van zijn dat je een slot koopt dat vooral goed is en doet waarvoor het gemaakt is, namelijk diefstal tegengaan. Er zijn verschillende sloten op de markt en hierdoor kan het dan ook erg lastig zijn om een keuze te maken en dan ook nog eens een slot voor een goede prijs te vinden.

 

Een nieuw scooterslot kopen lijkt makkelijk

Het lijkt makkelijk, een nieuw scooterslot kopen, maar in werkelijk zijn er toch wel een aantal dingen waar je goed op moet letten om er zeker van te zijn dat je ook echt een scooterslot koopt dat aan al je wensen voldoet.

 

Natuurlijk is een scooterslot ervoor om diefstal tegen te gaan, maar omdat fietsen en scooterdieven ook vaak in het bezit zijn van degelijk gereedschap, moet een slot dit allemaal kunnen doorstaan, gelukkig zijn er dan ook verschillende keurmerken die aangeven hoe goed een slot is.

 

ART is wellicht een van de meest bekende keurmerken en je hebt er dan ook vast weleens eerder van gehoord. Art sloten vind je in verschillende klassen, waarbij Art 3 en Art 4 vooral bedoeld zijn voor scooters. Het Art keurmerk is een aanduiding voor de sterkte en betrouwbaarheid van een scooterslot en geeft tevens aan hoe moeilijk het is voor een dief om je scooter te stelen, hoewel dit nooit onmogelijk is wordt het wel aanzienlijk moeilijker gemaakt met een betrouwbaar slot.

 

Waarom geregeld een nieuw scooterslot kopen

Een scooterslot heeft zoals hierboven ook al geschreven vaak een hoop te doorstaan en hoe goed een slot dan ook is, roest, corrosie en weersinvloeden kunnen een slot toch aantasten waardoor deze na enkele jaren minder betrouwbaar kan zijn. Om er toch zeker van te zijn dat een slot betrouwbaar is en blijft, doe je er hierdoor ook goed aan om eens in de paar jaar en ander slot te kopen, daarbij worden sloten ook continu beter.

http://pa6.nl/welke-kettingslot-kopen/