NZPFGA
Image default
Recreation / Travel

Een goede ontwikkeling

Als ouder wil je het beste voor je kind, gegarandeerd. Je wilt dat ze in leuke en mooie kleren lopen, dat je geaccepteerd worden door anderen en een prachtige toekomst tegemoet gaan. Het is lastig om hier invloed op uit te oefenen. Een heleboel gedrag wordt namelijk beïnvloed door context. Er zijn gelukkig factoren die wel degelijk mee spelen in de ontwikkeling van je kind. Een voorbeeld hiervan is buitenspelen. Buitlenspelen gaat gepaard met vallen en opstaan. In situaties terecht komen die je nog nooit eerder ervaart hebt. Hierdoor krijg stijgt je probleem oplossende vermogen. Buiten spelen gebeurt ook vaak met andere dus de sociale contacten en de kunst om deze te leggen stijgt ook. Maar naast deze psychische voordelen zijn er ook een heleboel lichamelijk voordelen. Denk bijvoorbeeld aan de lichaamsbeweging die ze krijgen tijdens het spelen. Er is laatst een artikel gepubliceerd waarin vermeld stond dat het aantal kinderen met obesitas 40 keer zo groot geworden is is in de afgelopen decennia. Dit is een schrikbarend getal die van grote invloed is op de volksgezondheid. Buitenspelen zorgt ervoor dat de kinderen dus gezond blijven.

Het moet voor kinderen aantrekkelijk zijn om naar buiten te gaan. Vaak zijn er in de buurt wel faciliteiten zoals een speeltuin waar de kinderen gebruik van kunnen maken. Dit is niet altijd het geval. Zelf een houten speeltoestel kopen is dan vaak de aanrader. Hierin is de keuze reuze. Je kan een houten speelhuis kopen voor je kind. Hierdoor kunnen zij samen met vrienden en vriendinnetjes een heleboel avonturen beleven die de fantasie en creativiteit weer ondersteund. Of je nou gaat voor een wipwap of zandbak hout, alles is mogelijk en de spellen zijn divers en oneindig.

 

Nu hebben je kinderen alle kans om lekker buiten te spelen. Hiernaast heb je ook nog eens zicht op je kinderen en kan je altijd zien wat ze doen.

https://www.buitenspeelgoed.nl/